A mentolkristály intenzív, hűs, mentolos illatot áraszt, kellemesen frissíti, élénkíti a testet és a szellemet. Kiválóan alkalmazható tematikus szauna felöntésekhez.
Elóállítás, termesztés, elterjedés
A mentolkristályt a közismert mentafajok (Mentha piperita, Mentha arvensis) illóolajából hűtéssel állítják elő. A hűtés során a mentol kikristályosodik, áttetsző, tűszerű kristályos alakot ölt. A mentolkristály az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai ipar kedvelt alapanyaga, hűsítő, fájdalomcsillapító, légzéskönnyítő hatásai miatt a népgyógyászati készítmények gyakori alkotója.
Használat
Műanyag palackba helyezz el 1-2 mentolkristályt, majd adj hozzá fél liter meleg vizet, és a jobb keveredésért rázd össze. A mentolos folyadékot jól záródó flakonban tárold. Szaunázás előtt a folyadékot ismételten rázd fel, majd abból tetszőleges mennyiséget önts a szaunakövekre. A művelet igény szerint ismételhető.
Figyelem!
Hűvös helyen , fénytől védve, zárt zacskóval. Gyermek elől gondosan zárjuk el! A mentolkristály kristályos állapotban ne vigyük be a szaunába! Mentolra érzékeny személyen és kisgyermeke a mentolkristályt nem használhatják! Szembe, szájba, nyálkahártyára ne kerüljön. A használatot követően bő szappanos vízzel, alaposan mossunk kezet. Amennyiben bőrirritáció lépne fel, forduljunk orvoshoz.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.