Részletes termékinformáció
Kevesebb fitinsavat tartalmaz, mint a hüvelyesek többsége. A fitinsav okozza a haspuffadást és a bélgázok képződését. A vöröslencse káliumban gazdag és a B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza: niacint (B3), riboflavint (B2), tiamint (B1), pantoténsavat (B5).
Összetevők:
Vöröslencse
Allergének:
glutén
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia (kJ) 1626 / (kcal) 385
Zsír 1,8 g
- ebből telített zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 62 g
- ebből cukor 3,3 g
Fehérje 23,6 g
Só 0 g
Rost 12,6 g
Felhasználás:
Főzés előtt bő vizzel öblítse át. 6 dl sós, nem lobogó vízben 9 perc alatt puhára fő. A tasak eltávolítása után további fűszerekkel, alapanyagokkal ízesíthető, gazdagítható.
Tárolás:
Száraz, hűvös, kártevő mentes helyen tárolandó.
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 július
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.