A fekete ribizli, vagy más néven fekete ribiszke a ribiszkefélék családjába tartozik. Gyógyhatását már a középkori európai szerzetesek is feljegyezték.
?Köszvénybogyó volt a neve. Az érett bogyók dúskálnak az antioxidánsokban, különösen sok antocián, flavonoid és polifenol van bennük.
Sok benne a karotin, a B1-, B2- és E-vitami valamint a C-vitamin (100 g gyümölcsben 130-170 mg C-vitamin van. Ennél több C-vitamin csak a csipkebogyóban található). Különlegessége, hogy főzés közben sem megy ki belőle a C-vitamin. Ez annak köszönhető, hogy van benne egy úgynevezett PP-vitamin (nikotinsavamid), ami megvédi a C-vitamint az elbomlástól. A fagyasztás sem károsítja. Jelentős a kobalt, rubidium, szelén, mangán, bróm, réz, cink, kálium, magnézium, foszfor, vas, nikkel, kalcium és kén tartalma is. Ezek az elemek mind szerves anyagként, azaz a szervezet által jól feldolgozható vegyületekként vannak jelen benne. Jelentős a kalcium- és vastartalma.
Kiszerelés: 500ml
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.