Miért jó?
A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen) lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású.
A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Energia: 575kcal / 2382kJ
- Fehérje: 35,37g
- Zsír: 43,19g
- Telített zsírsavak: 7,99g
- Szénhidrát: 3,63g
- Cukor: 2,37g
- Keményítő: 1,26g
- Élelmi rost: 15,06g
- Nátrium: 0,02g
Kiszerelés: 500g
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.