Az amaránt a disznóparéj félék közé tartozó növény. Természeténél fogva gluténmentes, ám viszonylag magas szénhidráttartalma miatt csak kompromisszumos termékként használható fel a Paleolit étrendben.
Az amarántliszt előnyös tulajdonságai:
- aminosavösszetétele kedvezően hat a szervezet lipidszintjeire, így segít megelőzni az érelmeszesedést
- kitünő forrása a vasnak, cinknek, magnéziumnak és kalciumnak
- ételallergiában szenvedők is fogyaszthatják
Felhasználási javaslat: Igen változatosan felhasználható. Kiválóan alkalmas húsok panírozásához, levesek és főzelékek sűrítésére, különböző sütemények, kenyerek készítésére.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.