Bangladesben, Indiában, Nepálban és Pakisztánban állítják elő ezt a só különlegességet. Sóbányából vagy a sós tavakból kinyert alapanyagot faszénen, 24 órán keresztül égetik.
Színe vöröses-rózsaszín, de szürkébe hajló árnyalattal is előfordul a feldolgozástól függően, kénes illatú.
Főleg Chutney-ban (gyümölcsökből, zöldségekből és fűszerekből készített mártások), fűszerkeverékekben (masala) használják fel, illetve gyümölcsöket ízesítenek vele.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.