Jelenleg a Cayenne chili a világ legelterjedtebb és legnagyobb mennyiségben termesztett chili fajtája, amely szubtrópusi területek tápanyagban gazdag talaját és párás, meleg időjárását kedveli. Elnevezését a Francia Guyanan található Cayenne városáról kapta. Kiváló B6, E és C-vitaminforrás, valamint tartalmaz még káliumot és mangánt.
Az „Ördöghaj” feldolgozásának köszönhetően csak közepesen csípős, mert a legtöbb kapszaicint tartalmazó magokat és a maglécet eltávolítják, ez a Scoville skálán 2000-4000 értéket jelent.
A chili szálak kiválóan alkalmas az ételek utóízesítésére és dekorálására.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.