A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb. Hagyományosan cápabőrön reszelték le a gyökereket, majd ízesítették. Valódi wasabihoz Japánon kívül, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy csak horrorisztikusan magas áron. Mára olyan népszerű és elterjedt fűszerré vált, hogy egyre nagyobb mennyiségben termesztik a hatake-wasabi változatát, amely igénytelenebb és könnyen termeszthető.
A wasabi port víz hozzáadásával csomómentesre kell keverni, majd a pasztát szójaszósszal ízesíthetjük ízlés szerint.
A wasabit általában a sushival párosítják, pedig mindenhez használhatjuk, ahol tormát adnánk a készétel mellé.
Összetevői: tormapor, mustárpor, citromsav, szinezék: E102, E133.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.