Részletes termékinformáció
A szurokfű kiváló köhögéscsillapító, étvágyjavító és egyben idegnyugtató gyógynövény.
- Teája csökkenti a teltségérzetet, így puffadás esetén különösen ajánlott a fogyasztása.
- Enyhíti a gyomor- és bélrendszeri panaszokat, emellett jó szélhajtó, epehajtó és görcsoldó hatással is rendelkezik.
- A szurokfűben rejlő illóolajok a száj és a torok gyulladásai esetén nyújtanak segítséget.
- A szurokfű fűszernövényként is kiváló, majoranna helyett gyakran használják például sültekhez, levesekhez és mártásokhoz.
Felhasználási javaslat:
Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel.
Forrázat készítése virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény, ánizs-termés)
A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük.
Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk
A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük.
Áztatás készítése azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús, fagyöngy).
A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk).
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.