A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret. Glikémiás indexe alacsonyabb, mint a rizsnek. Nagyon jó köret, hasonlít a rizshez, de kicsit pergősebb az állaga, és gyakorlatilag percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel. Könnyű, kiadós és egészséges.
A bulgur nagyobb szemű fajtáit köretnek készítsük el. Mivel elő van főzve, elég csak forró vízzel felönteni, és néhány percig, csupán addig főzni, míg a folyadékot beissza. A csomagoláson mindig találunk elkészítési útmutatót, mert a különböző méretű őrleményekhez más és más folyadémennyiség és párolási idő szükséges.
Isteni mindenféle főtt, sült és nyers zöldséggel. A kisebbre őrölt bulgur kiválóan feldob salátákat. Levesbetétként is fogyaszthatjuk!
Indiában édesen is eszik: tejjel, cukorral felfőzve. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.