A goji bogyó fontos elemét képezi a kínai, tibeti és indiai orvoslás eszköztárának immáron 6000 éve.
A goji bogyó, más néven farkasbogyó, a világon a második gyümölcs, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Fogyasztásának tulajdonítják a fiatalos közérzetet, szépséget, erőt, kitartást. Sejtfiatalító hatása közismert. Úgy tartják, hogy a Kína észak-nyugati tartományaiban élő emberek meglepően magas életkora, kitűnő egészségi állapota és fizikuma a rendszeres goji bogyó fogyasztásának köszönhető.
A goji bogyó gazdag forrása a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is, ezek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Béta karotint is tartalmaz, melyről tudjuk, hogy védi a bőrt a nap káros sugaraitól és jótékony hatású a szívre. Ennek és a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően rákellenes hatása is jelentős.
Gazdag továbbá immunerősítő poliszacharidokban. Bőséges káliumforrás és 18 különböző aminosavat is tartalmaz. A-vitamin tartalma javítja a látást. Vérképző és gyulladásgátló. A goji számos módon fogyasztható, például salátákhoz, süteményekhez, édességekhez adva, műzlibe, zabkásába, joghurtba keverve.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.