A héj nélküli tök magjából hideg sajtolással nyert olaj. Mély lila színű, kifejezetten aromás folyadék. A kulináris felhasználás mellett, a héj nélküli tökmag olaj fogyasztása a népi gyógyászatban is elterjedt.
Rendkívül sok telítetlen zsírsavat (omega3, omega6) tartalmaz:
• amely erősítheti az immunrendszert, segítheti a hólyagproblémák (nehéz vizelés) kezelését;
• a prosztata megnagyobbodását csökkentheti, illetve a prosztatarák megelőzésében lehet fontos szerepet
• csökkentheti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel kivédhető a szívinfarktus kialakulásának veszélye;
• lassíthatja a szervezet érelmeszesedési folyamatát és előnyösen befolyásolhatja az agyi keringés normális állapotának fenntartását;
• rengeteg nyomelem (ásványi anyag) fellelhető benne: kalcium, vas, magnézium, cink;
• Gazdag E-,és F-,B vitaminok, valamint D-vitamin tartalmának köszönhetően szerepet játszhat:
• a terhesség korai szakaszában fellépő spontán vetélések kivédésében;
• a magzat idegrendszerének kifejlődésében;
• csökkentheti a gyomorbántalmakat.
A tökmag olaj felhasználási területei: A tökmagból készült olajat használják salátákhoz, pirítósra, pár cseppet tehetünk levesekbe és kifőtt tésztákra, vanília fagylaltra, zöldségkrémekbe.
Fogyasztása: naponta 1 evőkanállal, lehetőleg éhgyomorra.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.