A termék speciális aszalási eljárással készül, melynek lépései az alábbiak:
1. lépés: A friss gyümölcs szárítása: Ebben a lépésben a gyümölcsből kivonják a levét, amely az adott gyümölcsfajtából származó természetes cukrokat tartalmaz.
2. lépés: A kapott gyümölcslé felforralása: Az első lépésben kapott gyümölcslevet a benne lévő víz egy részének elpárologtatásával koncentrálják. Ez a lépés növeli az egyes szénhidrátok, különösen a fruktóz százalékos arányát.
3. lépés: Az aszalt gyümölcsöt, amelyből a levet nyerték, beáztatják a megnövelt fruktózkoncentrációval rendelkező gyümölcslébe. Ozmotikus nyomás hatására a gyümölcs magába szívja a fruktóz egy részét az említett koncentrált gyümölcsléből.
Bár az aszalvány nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, kizárólag a gyümölcsben alapból is megtalálható fruktózt, az aszalási eljárás következtében mégis magasabb lesz a cukortartalma, mint a friss gyümölcsnek.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia:
|
350kcal/1464kJ
|
Zsír:
|
0g
|
-ebből telített zsírsav:
|
0g
|
Szénhidrát:
|
87g
|
-ebből cukrok:
|
28g
|
Fehérje:
|
0g
|
Rost:
|
3g
|
Só:
|
0g
|
Összetevők: sárgadinnye, fruktóz, sárgadinnye aroma
Származási hely: Thaiföld
A nyár dinnye nélkül olyan, akár a tél hó nélkül. A tökfélék, más néven kobakosok közé tartozó dinnye, azonban botanikailag valójában főzelékféle. A rendkívűl magas víztartalmú görögdinnye a meleg nyári napokon ideális a szomjúság enyhítésére. A különböző cukordinnyefajták tartalmasabbak, édesebbek, egészségesebbek. Nagy mennyiségben tartalmaznak védekezőrendszerünket erősítő karotinoidokat, ez a gyümölcshús világos narancssárga színére pillantva szinte szabad szemmel látható.A sárgadinnye rendkívül gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban.
A dinnye tartalmaz kálciumot, foszfort, nátriumot, vasat, magnéziumot, rezet, cinket, kobaltot, A-vitamint, niacint, riboflavint, fólsavat és C-vitamint, továbbá a krómtartalma is jelentős. A sárgadinnye fogyasztása béta-karotin tartalmánál fogva ajánlott láz és gyulladásos megbetegedések esetén.
Hatékony ellenszere az epekőnek. Enyhíti az emésztési panaszokat, így kiemelten ajánlott vékony- és vastagbélgyulladásban szenvedő betegeknek. A sárgadinnye átmossa és hűsíti a problémás bélszakaszt anélkül, hogy megterhelné a szervezetet.
A görögdinnyénél egészségesebb a sárgadinnye. Magas karotinoidtartalma ideális nyári csemegévé teszi, ugyanis védi bőrünket a káros UV-sugárzással szemben. Emellett erősíti a sejteket úgy, hogy azok meg tudjanak küzdeni az ózonból, a füstből és más káros anyagokból eredő szabad gyökökkel.
Kiszerelés: 100g
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.