Kiválóan alkalmas grillhúsokhoz, pástétomokhoz és savanyúság készítéséhez. A borsikafű jól kiemeli a halak, a tojásos ételek, a sajtok ízét. Használatával vigyázni kell, mert erős aromája keserűvé teheti az ételt. Csak a főzés végén kell az ételhez keverni. A diétás főzésnél nagyon hasznos a feketebors pótlékaként.
Előnyös élettani hatásai:
- Gyomorerősítő, gátolja a felfúvódást, étvágygerjesztő és görcsoldó hatással bír.
- Bélféregirtó, antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
- A gyógynövényből készített tea enyhíti a hasmenést, hasfájást, és a torokfájásra is jótékonyan hat.
- Rovarcsípés ellen nagyon jó az eldörzsölt borsikafű.
- A belőle készített krémekkel horzsolásokat és kiütéseket kezelnek.
- Vászonzacskóba zárva, akár molyirtóként is használhatjuk.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.