Jellegzetes mák íze van, bár kevésbé intenzív, mint a hagyományos darált máké. Emellett a darált mákhoz képest lényegesen több folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Magas fehérjetartalma a vegetáriánusok számára is kitűnő fehérjeforrást jelenthet.
Felhasználható: Remek sütemény alapanyag. Csodálatos mákos-meggyes muffin készíthető belőle. Citrom és édesítőszer (xilit, eritrit vagy stevia) hozzáadásával finom és egészséges tölteléket varázsolhatunk a süteményeinkbe. Ha csak máklisztet használunk, akkor adjunk a tésztához eggyel több tojást a receptben leírtakhoz képest, hogy elkerüljük a morzsálódást.
Összetétel: 100% hidegen sajtolt mák őrleménye
Származási hely: EU
A kiváló minőségű, homoktól és szennyeződésektől mentes mákszemeket hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható.
Az átlagos darált máktól a következőkben tér el:
- omega-6 és zsírtartalma csupán a töredéke
- liszt finomságú
- közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.