Összetevők: tápióka keményítő; hidegen sajtolt napraforgó-bél liszt, mélyalmos tyúktojás
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő sós vízben főzzük 10-15 percig.
Ezek a száraztészták nem tartalmaznak glutént és egyéb lektineket, prolaminokat, szaponinokat és semmi olyan anyagot, mely a bélfal áteresztését növelné vagy gyulladást okoznának. E mellett fölszívódó (nettó) szénhidrát tartalma is jóval alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. Ezen tulajdonságai révén a paleolit táplálkozást folytatók is fogyaszthatják (a gyártáshoz fölhasznált tápiókakeményítő még nyomokban sem tartalmazhat bélfalra káros hatású lektineket, sem egyéb idegen fehérjéket és bár a tápiókakeményítő glikémiás indexe (GI) és telítettsége (GL) magas, a kész száraztészták GI-je és GL-je már alacsony, az alkalmazott gyártástechnológiának és a hidegen sajtolt napraforgóliszttel és tojással való összedolgozásnak köszönhetően).
Tésztáinkhoz kizárólag frissen tört egész tojást használunk, tojásport és tojáslevet nem!
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.