Az angol és a magyar zab főleg színében, de ízében is eltérő lehet. Az északi országokban világosabb zabfajta terem meg, míg hazánkban és a térségben a föld tápanyagtartalmát a sötétebb szemeket hozó zabfajta kedveli, így a zabszem és a pehely színe is barnás, aranybarna árnyalatú.
Az ízét az időjárás, nagyrészt a napsütéses órák száma befolyásolja. Angliához képest nálunk magasabb ezen órák száma, így a zab íze is intenzívebb, zabosabb.
Az angol, ír, finn zab szinte semleges ízű és fehéres színű. Spanyolországban például a zabszem már-már fekete és íze is erősebb az északi társaihoz képest.
A zab egy élelmi rostokban gazdag gluténmentes gabonaféle, ami a kiegyensúlyozott és változatos étrend méltó részét képezheti. Készíthető belőle a sokak által kedvelt reggeli zabkása, de müzlik, kekszek, sütemények alapanyagául is szolgálhat. Mindemellett sós ételek, bundázott húsok, palacsinták, töltött ételek elkészítéséhez is felhasználhatjuk.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.