SUKRIN Szirup Karamell 450 g
Itt az új cukormentes Szirup. Finom és selymes íz!
Leírás
Próbáld ki a Sukrin termékcsalád új tagjait, a Sukrin Gold, Sukrin Karamell és Sukrin JuharSzirupokat.
Az új karamellás szirup egy rostgazdag szirup, mely egészséges alternatívája a hagyományos cukorszirupnak és a karamellnek, ráadásul teljesen gluténmentes, laktózmentes, fruktózmentes és vegán. Géntechnika nélkül készül!
? rostban gazdag
? garantáltan gluténmentes
? természetes édesség, hozzáadott cukor nélkül
A Sukrin szirupok természetese gazdagok rostban, kellemesen édesek, és mindez abszolút zéró hozzáadott cukor nélkül.
Bővebben az összetevőkről
Kukoricakeményítő
A rezisztens keményítőt GMO-mentes kukoricából kivont tiszta glükózból állítják elő, majd átalakítják az emberi emésztőenzimek számára nem emészthető komponensekre. Az eljárás neve az enzimes hidrolízis.
Az enzimes hidrolízis a természetben is utolérhető, gyakori hidrolízis forma. A gyümölcsök érése például a hússzövetek meglazulását, puhulását eredményezi, a héj könnyen leválaszthatóvá válik. Ipari alkalmazás terén a kukorica keményítő lebontását, a gyümölcslevek enzimes derítését említhetjük.
Az élelmiszeriparban előfordul, hogy szerves vegyületeket hidrolízissel alkotórészeire bontanak. A hidrolízis vízfelvétellel járó kémiai bomlás, ami ritkán megy végbe katalizátor nélkül, csak hő hatására. Az alkalmazott katalizátorok szerint megkülönböztethetünk: vizes, savas, lúgos és enzimes hidrolízist. A hidrolízis műveletét az élelmiszeripar igen sok ágában alkalmazzák. Fehérjék hidrolízisével ételízesítőket, tápszereket állítanak elő. Keményítő hidrolízisével készül a keményítőszörp és a keményítőcukor. Zsírok hidrolizálásával gyártják a szappant és a zsírsavakat.
Szorbitol
A szorbitol egy cukoralkohol, körülbelül 9-es GI index-szel. A Sukrin Sziruphoz a lehető legjobb ízélmény elérése érdekében adjuk. A Sukrin önmagában lévő használata a szirupban kikristályosodást eredményezhetne.
Eritritol
Az Eritritol egy és ugyanaz, mint az eritrit – a kalóriamentes cukoralkohol, 0-s GI index-szel. Az eritritet természetes fermentáció során állítják elő, és semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz.
Szteviol glikozidok
A szteviol glikozidokat a Stevia növény leveléből nyerik. A koncentrátuma 250-300-szor édesebb, mint a hagyományos cukor.
Melasz
A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Még pontosabban, a cukorrépánál a kristályosítás utolsó szakaszában centrifugálással leválasztott szörpöt hívják melasznak. Csak épphogy egy minimális mennyiséget adtunk a sziruphoz, hogy igazán kerekké tegyük a Sukrin Szirupok ízét.
Só
Egy kis mennyiségű sót is adtunk a Sziruphoz, hogy egyensúlyba hozzuk az ízeket.
Tápérték adatok (100 g termékben):
Energia 607 kJ / 149 kcal
Zsír 0 g
- ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 21 g
- ebből cukor 1,8 g
-ebből poliolok 14 g
Rost 49 g
Fehérje 0 g
Só 0,07 g
Összetevők: Kukoricából nyert rost (kukoricakeményítő), Édesítőszerek (Szorbitol, Eritritol, Szteviol glikozidok), Melasz, Só.
Allergének: nincs!
A Sukrin Szirup egyedülállóan alacsony cukortartalmú
Cukortartalom 100 grammban:
Tápanyagtartalom összehasonítva az alternatív termékekkel
100 g-ban Sukrin Gold Szirup Batáta szirup Agave szirup Hagyományos szirupok Méz
Energia (kcal) 149 217 294 297 328
Zsír 0 0 0 0 0
Szénhidrát 21 33 71 74 82
- amelyből poliolok 14 - - - -
- amelyből cukrok 1.8 33 71 74 82
Élelmi rost 49 38 5 0 0
Fehérje 0 2 0 0 0
A Sukrin Szirup és a Diabétesz
A Sukrin Szirup kevesebb, mint 2 % cukrot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy csak csekély hatással van a vércukorszintre, így fogyasztása biztonságos még a cukorbetegek számára is, ahogy természetesen mindazok számára, akik alacsonyan kívánják tartani a vércukorszintjüket.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.