Az L-Glutamin az izomszövet építéséhez leginkább szükséges aminosav.
Az L-Glutamin egy nem esszenciális aminosav, testünk tehát képes az előállítására, ám bizonyos körülmények között a természetes szintézis nem képes pótolni a szervezet igényeit.
Mint a többi aminosavnak, az L-Glutaminnak is jelentős a szerepe a fehérje szintézisben és az izom regenerációjában. Az L-Glutamint nem csak az izomszövet hasznosítja, hanem az immunrendszer és az emésztő rendszer is erősödik használatától. Az edzések során vérünkben csökken az aminosav szint, ezt sok esetben nem tudjuk pótolni. Az alacsony L-Glutamin szint az izomszövetek lebontásához vezet, ezzel viszont csökken az izomzat mérete és teljesítőképessége.
Szervezetünk nem képes a tökéletes regenerálódásra, sem az izomsejtek építésére. Az L-Glutamin növeli az erőnlétet, elősegíti az izomtömeg növekedését, beindítja és fenntartja az anabolikus folyamatokat, meggátolja az izomszövetek lebontását. Az étrend L-Glutaminnal való kiegészítése hozzásegíti a sportolókat, hogy megőrizzék az izomzatukat és biztosítsák az izomszövetek növekedéséhez szükséges környezeti feltételeket.
Természetes előfordulása
Fehérjék alkotó eleme: tejsavó (6-7%), búzafehérje (kb. 25-26%)
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.