A gluténmentes rizsdara helyettesítheti gluténérzékenyek számára is a búzadarát. Fogyaszthatjuk tejbegrízként vagy készíthetünk belőle krémeket süteményekbe pl. mézes krémesbe. A hagyományos búzadara helyett főleg két alapanyag közül választhatnak a lisztérzékenyek: rizsdara vagy kukoricadara. A kukoricadara jobban elterjedt, az ára is kedvező, azonban sok gluténérzékeny beteg nem fogyasztja szívesen jellegzetes kukoricaíze miatt. Számukra lehet jó választás a rizsdara, mely gluténmentes alapanyag, és kiválóan helyettesíti a hagyományos búzadarát. A rizsdara készítése során a rizsszemeket apró szemcsékké őrlik, így az értékes összetevők nem vesznek el, az íze is a megszokottal teljesen megegyező.
Jól használható tejbegríz, grízes tészta, túrógombóc, esetleg sütemények készítéséhez.
Összetevők: rizs
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.