A Jojobaolajról bővebben
Latin név: Simmondsia chinensis
Javasolt alkalmazás:
bőrápoló- és masszázsolajként minden bőrtípusra
Előállítás, termesztés, eterjedés
A jojobaolajat (Simmondsiae oleum) a jojobafélék családjába (Simmondsiaceae) tartozó jojobafa (Simmondsia sinensis, syn. S. californica) magvaiból préseléssel és finomítással állítják elő, kb.50%-os hozammal.
Összetétel, minőség
Ez a termék aranysárga színű, olajszerű, folyékony halmazállapotú viasz, melyben főbb zsírsavösszetevőként az eikozénsavat (kb. 70%), az olajsavat és az erukasavat (kb. 10-10%) találhatjuk meg.
Felhasználás
A jojobaolaj kedvező tulajdonságaiként említhető, hogy nehezen avasodik, gyorsan beszívódik a bőrbe, jó illatrögzítő és hidratáló, és emellett minden arcbőrtípusnál jól használható. Egymagában, úgynevezett bázisolajként is használható, vagy összetett készítményekben (pl. olajkeverékekben, krémekben) más, alapolajként használt zsíros olajokhoz is adható 10-15%-os mennyiségben.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.