NATURA LENMAGPEHELY A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
A lenmagban rejlő többféle érték közül kiemelhető elsőnek a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fitoösztrogén tartalom. A hormonkészítményekkel (elsősorban Amerikában) sok évig folytatott "kísérletek" után derült ki, hogy sokkal inkább alkalmas a női problémák egy részének a levezénylésére, mint a mell és egyéb rákokat statisztikailag kimutathatóan előmozdító szintetikus hormonok.
A len az egyik legértékesebb forrása táplálékunknak. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, réz, fluor, jód.
Kevés vízbe áztatva kissé zselés állagú levet ereszt, amely erősen emlékeztet a tojásfehérjére. Ezt a kocsonyát" szűrőn átpasszírozva tojásfehérje helyett használhatjuk vagdaltakba, fasírtokba, töltelékekbe.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.