A vegetáriánusok körében igen népszerű, azonban nem csak nekik jó választás, hiszen nagyon egészséges és vitaminokban gazdag. Alapanyagként szolgál a humusz, valamint a falafel elkészítéséhez, de nagyon finom salátákban, currykben és levesekben is. Lisztjéből lepény készülhet.
Az olasz, a görög, az indiai, az arab, a spanyol és a portugál konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, de itthon is kezd népszerűvé válni. Érdemes fogyasztani, mert rosttartalma kiemelkedően magas, gazdag fehérjében és igen jelentős a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma.
Elkészítési javaslat: Áztasd be a főzést megelőző éjszakán, majd kb. 60 perc alatt főzd puhára. Ajánljuk salátákba, levesbetétnek, fasírtalapnak vagy pástétomnak.
Összetevők: csicseriborsó
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.