A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez, akár finomliszttel fele-fele arányban keverve. A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak.
A tönkölybúza legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy mindegyik vitaminból, ásványi anyagból többet hordoz, mint más búzák, és - a B12 kivételével - az összes B-vitamin megtalálható benne.
A közönséges búzához képest 30-50%-kal magasabb a tönkölybúza fehérjetartalma, míg szénhidrát tartalma alacsonyabb, ezért cukorbetegeknek a leginkább ajánlott gabonaféle. Az emberi szervezet számára sokkal jobban hasznosítható fehérjéket tartalmaz, aminosav-összetétele kiváló.
Magasabb zsírtartalmánál fogva jó idegnyugtató, melegítő hatása miatt áldásos és hatékony lehet rossz vérkeringésű embereknek, és segítséget nyújthat a candida elleni küzdelemben is.
Nagy rosttartalmának köszönhetően nagy mértékben hozzájárulhat a belek falán lévő salaklerakódások letisztításához.
Minden olyan termékhez ajánljuk, melyeket búzafinomlisztből készítünk. magas fehérjetartalmánál fogva sok esetben a tojás elhagyható.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.