Ha a bors a fűszerek királya, akkor a vanília a fűszerek hercegnője. Mézédes illata és felejthetetlen aromája maga a megtestesült elegancia a gasztronómiában. A mexikói eredetű fára kúszó növény toktermése adja a fűszert. A leszedett, még éretlen zöld termést hőkezelik, majd szárítják, ezt követően több hónapig érlelik. Így nyeri el fénylő barna színét és hosszanti ráncosságát, melyen a vanília kristályok gyakran kicsapódva, fehér foltokban jelennek meg.
Felhasználásakor a vanília rudat hosszában vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a kristályokat. A már felvágott rudat használhatjuk vaníliás cukor készítéséhez, de bele is főzhetjük a készülő édességbe.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.