A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. Többek között pattogatták is.
A kukorica és a pattogatott kukorica gyorsan elterjedt a világon. Egyszerűsége és olcsósága kedvezett ennek. Az első popcorn készítő gépet a 19. században készítették és népszerűsége azóta is töretlen.
A popcorn úgy készül, hogy hő hatására a szemek belsejében lévő víz felforr, ezért belső nyomás keletkezik, ami robbanás kíséretében távozik a magból.
Jelentőség, hatások:
A kukoricaszem a kipattanás után megőrzi beltartalmi értékeiket. Teljesértékű gabonának számít, szinte alig tartalmaz fehérjét és zsírt, csak tiszta szénhidrátot (keményítő formájában). Glikémiás indexe alacsonyabb, mint más átlagos snackeké és kalóriaértéke is viszonylag alacsony (ez nagyban függ az elkészítés módjától is).
Felhasználás:
A kukoricaszemeket pattogtató géppel, vagy tűz felett fedett edényben kipattogtatjuk. A kész popcornt fűszerezhetjük, megforgathatjuk hidegen sajtolt olajban, vagy olvasztott fűszerezett növényi margarinban.
Összetevők: kukorica*
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.