A kókuszvirágcukrot, ahogy a neve is mutatja, a kókusz pálma virágából nyerik olyan módszerrel, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a cukor, hanem a nektárban lévő vitaminok és ásványi anyagok is benne maradjanak a termékben.
A nád- és répacukorhoz hasonlóan a kókuszvirágcukor is főleg szacharózbol áll, tehát energiatartalma is ugyanannyi. Cukorbetegeknek, diétázóknak nem javasolt a fogyasztása.
Ugyan tartalmaz néhány fontos vitamint és ásványi anyagot, de mivel ezek kis mennyiségben vannak jelen és kókuszvirágcukorból nem ajánlott és nem is tudnánk akkora mennyiséget elfogyasztani, amivel fedezni tudnánk bármelyik javasolt napi adagját ezeknek a tápanyagoknak, így a kókuszvirágcukor nem nevezhető kimondottan egészségesnek. Viszont tény, ha már cukrot fogyasztunk, ez egy egészségesebb és természetesebb alternatívát nyújt.
A kókuszvirágcukor egyedi, kissé melaszos íze és illata mindent, még a leghétköznapibb teát is különlegesen élvezetessé teszi.
Mivel könnyen karamelizálható, kifejezetten ajánlott erre a célra, például karamellás alma készítéséhez.
Összetevők: kókuszvirágcukor
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.