A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé. Legegyszerűbb megoldás száraz serpenyőben vagy sütőben néhány percig alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve elkészíteni.
Szórhatjuk salátákra, tésztákra, zöldség és hal ételekre, készíthetünk belőle szószt is. Az olasz pesto alapanyaga.
A fenyőmag árát magyarázza, hogy a tobozokból a magok kinyerése nem egyszerű feladat, gyakran kézzel kell kipiszkálni azokat, ha még a hő hatására sem pattognak ki a pikkelylevelekből.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.