Származási hely: Sri Lanka
Egész fahéj
Összetevők: fahéj 100% (ceylon)
A. fahéj véralvadást csökkentő és gyulladásgátló hatása lévén megvédi a szervezetet a gyulladásoktól, a károsodásoktól, így a szervezet is energikusabb, fiatalosabb marad.
A fahéj a koleszterinszint csökkentésére is alkalmas, ugyanis a veszélyesnek számító, az érelmeszesedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő, úngynevezett LDL nevű koleszterin arányát képes minimalizálni.
Külföldi kutatások igazolják, hogy a fahéj elpusztítja a reflux és a gyomorfekély kialakulásáért felelős baktériumot, hatóanyagai enyhítik az ízületi gyulladással és porckopással járó panaszokat.
Felhasználási javaslat:
Világszerte számtalan ételhez használják. A fahéj rudakat egészben használják sütéshez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz, puncsokhoz vagy gyümölcsszirupokhoz, kompótokhoz.
Sütemények ízesítéséhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használunk.
A hagyományos gyógyászat szerint a fahéj enyhíti a megfázás tüneteit, természetes szagtalanító hatása van, serkenti az emésztést, használható a rossz lehelet ellen, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében jeleskedik, antidepresszáns valamint gombaölő hatása van.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.