Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni.
A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt.
Kandírozva édességnek eszik és zselét is készítenek belőle.
Péksüteményekben és édességekben használják, továbbá burgonyapüré, különféle raguk, kolbászok, valamint mediterrán, indiai és arab zöldség- és húsételek ízesítésére is tökéletes. A klasszikus besamel mártáshoz is szükségünk van szerecsendióra.
Az íze a legjobb, ha frissen reszeljük az ételre az asztalnál.
Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést.
A népi gyógyászatban emésztési zavarok ellen, szélhajtónak adják, zsíros olajával a fájó testrészeket dörzsölik be reuma ellen. A hányinger megszüntethető, ha friss szerecsendiót fogyaszt mézzel. A szerecsendió vasat tartalmaz, amely megnöveli a vörös vérsejtek számát a vérben.
Gyakori összetevője a köhögéscsillapító tinktúráknak is.
Származási hely: Srí Lanka
Összetevők: szerecsendió virág* 100%
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.