Mire jó a kendermag?
A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke. A kendermag (angolul: hemp seed) ősidők óta ismert, és nagyra becsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket. Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkentheti a vérnyomást, támogathatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakaríthatja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősítheti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.
A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz. Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani. Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.
Felhasználása:
Hozzáadható reggeli müzlihez, salátákhoz, használhatjuk krémek összetevőjeként vagy péksüteményekhez.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.