A Glutenix Falusi kenyér lisztkeverék a gluténmentes étrendhez kifejlesztett speciális liszt. Szójamentes, mely 80%-kal csökkentett fehérjetartalommal rendelkezik. A fehérjetartalom 100g lisztkeverékben 1,3g.
Felhasználási javaslat (kenyérsütő géphez vagy vagy 2 db szögletes kenyérformához):
- 500g sütőkeverék
- 440ml langyos víz
- 20g friss élesztő
- 12-15 g só ízlés szerint
Kenyérsütő gép: tegyük az üstbe a folyadékot, majd a többi hozzávalót, a sütőkeveréket és indítsuk el olyan rövid (b. 1,5 órás) programon, ami egy dagasztás-kelesztés fázis után süt.
Hagyományos sütő: a hozzávalókat keverjük kézi mixerrel 1-es fokozaton 2-3 percig (kézzel dagasztva, míg egyenletes lesz a tészta). Tegyük kiolajozott kenyérformába, takarjuk le és langyos helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. Előmelegített 200 C fokos sütőben süssük 40-45 percig. A sütés első 15 perce után vékonyan megkenhetjük olajjal, hogy szebb színt kapjon.
Összetétel: gluténmentes búzakeményítő, kukoricaliszt, dextróz, gluténmentes zabrost, burgonyarost, tejpor, stabilizátorok (guargumi, xantángumi, E-464), térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), lisztkezelő szer (aszkorbinsav).
Allergén információ: A készítmény tejport tartalmaz. A termékben található búza és zabrost gluténmentes.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.