A hajdina magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer. Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz, melynek egészségvédő hatása leginkább a szív-és érrendszer védelmében nyilvánul meg, C vitaminnal együtt erősíti a kötőszöveteket valamint csökkenti a magas vérnyomást.
Rosttartalma hasznos segítség lehet a székrekedésre hajlamosak, a cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók számára, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzése érdekében.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E, rutin (P-vitamin)
Jótékony hatással van: szív-és érrendszer, magas vérnyomás, székrekedés, bélrendszeri daganatok megelőzése
Felhasználási javaslat:
rendkívül gyorsan megpuhul. Főzést nem igényel, elég leönteni forró vízzel és 2-3 perc alatt el is készül a kása. Keverhetjük kefírbe, müzlihez, mézzel, gyümölcsökkel ízesíthetjük.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.