Az elsősorban Ázsiában termesztett rizs a világ népességének túlnyomó többsége számára legfontosabb alapélelmiszer. BioMenü BIO RIZS étrend-kiegészítő port az endospermiumból nyerik, ahol a növény legnagyobb arányú fehérjetartalmat tárolja. Az endospermium a virágos növények magjában található, a csírát tápláló szövet, elsősorban keményítőt, olajokat és fehérjéket tartalmaz. Például a búza endospermiumából készül a liszt, az árpa endospermiuma pedig a sör egyik fő alapanyaga. A rizs proteinpor tiszta és értékes fehérjeforrás és nagy előnye, hogy a fogyasztásával csak elhanyagolható mennyiségű szénhidrát jut szervezetünkbe. Proteinen kívül bambuszrostot is tartalmaz, amely segíti az emésztési folyamatokat, a felszívódást és jótékony hatású a bélflórára is. Kalcium, vas és réztartalma magas, GMO mentes, nem allergizál és nem tartalmaz adalékokat, nehézfémet, növényvédőszereket és állati eredetű, vagy szennyező anyagokat sem. Gluténmentes ételek készítéséhez használhatjuk a liszt helyettesítésére, illetve keverhetjük italokba, turmixokhoz, levesekhez vagy főzelékekhez is.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 20-30 g Adható italokhoz, smoothiek-hoz, levesekhez, főzelékekhez
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők: 100% bio rizs (oryza sativa)
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.