Összetevők: Vörös quinoa, fekete quinoa, fehér quinoa.
Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat
Származási hely: Peru
A quinoa a Chenopodium quinoa növény magja.
Botanikai értelemben nem gabona. Azonban gyakran nevezik ""álgabonának"", mivel tápanyagai hasonlóak, és ugyanúgy fogyasztják, mint a gabonaféléket.
A quinoát először 7000 évvel ezelőtt termesztették élelmiszernek az Andokban. Az inkák ""anyaszemnek"" nevezték, és szentnek tartották.
Bár ma már világszerte termesztik, a legtöbbet még mindig Bolíviában és Peruban termesztik. A közelmúltig a világ többi része számára nagyrészt ismeretlen volt.
Azóta hatalmas népszerűségnövekedésnek indult, mivel magas tápanyagtartalma és egészségügyi előnyei miatt. Emellett könnyen termeszthető különböző körülmények között.
Valójában a 2013-as évet az ENSZ a ""Quinoa nemzetközi évének"" nevezte el értékes tulajdonságai és a világ éhezése elleni küzdelemben rejlő lehetőségei miatt.
A quinoa azért is népszerű, mert gluténmentes gabona. Ez azt jelenti, hogy a cöliákiában szenvedők, a búzaallergiások vagy a glutént kerülők is fogyaszthatják.
Tájékoztató:
Mindazonáltal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon található információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban cégünk nem vállal felelősséget az esetleges elírásokból, pontatlanságokból vagy az időközben változó összetevőkből, allergén jelölésekből, és egyéb információkból eredő károkért. Az aktuális és pontos információk érdekében kérjük, hogy minden esetben olvasd el a termék csomagolásán található adatokat.
A weboldalon megjelenített információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az 2001. évi CVIII. törvény, a 2013. évi CLV. törvény és a 2008. évi XLVII. törvény alapján nem minősülnek ajánlattételnek vagy szerződéses kötelezettségvállalásnak, így cégünk nem vállal felelősséget a weboldalon közölt információk pontosságáért és teljességéért.